#makanmakan

Advertisement


Masakan ni paling simple & cepat. Mkn dgn nasi panas2. Ayam Kukus Halia 😍😍😍 . Bahan-bahan: 1. Ayam - di potong2 ♧Bahan2 Perap♧ 1. 3 cm Halia - hiris kecil2 2. 2 ulas Bawang Putih - cincang 3. Kicap Cair - 1/2 sd mkn 4. Sedikit Garam 5. Serbuk lada putih - jika suka 6. Minyak Bijan -1/2 sd mkn 7. Daun bawang - dihiris . Cara-cara: . ♡perap ayam dgn bahan2 perap selama 30minit. ♡kukus 10min -15min *kukus bergantung kpd brp byk ayam korang masak ♡tabur hirisan daun bawang. siap👍 Kredit: Jo Isabelle Joannes .   #malaysianfoodie     #resepimudah     #malaysia     #foodpanda     #masakan     #masak     #dapur     #makan     #makanan     #foodpornmalaysia     #ketukketukramadhan     #sukamakan     #sukamasak     #masakankampung     #kakimakan     #makanmakan     #makan2     #makanapa     #masakapahariini     #masaksendiri     #lapar     #sedapsangat     #vitdaily     #sedap     #sedapgiler     #malaysiafood     #makanmakanmakan  


0💬Normal

Ga ribet dan pasti ada dimana, NASI GORENG 😂 Makanan segala umat 😝 - Kalian biasa makan nasi goreng dimana? Share dong 👇 ▪▪▪ 🍴: Nasi Goreng Special (55k) 📍: Gopek, Grand Indonesia & Kota Kasablanka Follow   @BestFoodJKT   for more food updates & turn on post notification to get the latest update from us 😉   #BestFoodJKT     #bestfood     #indonesianfood     #gopekrestaurant     #nasigoreng  


2💬Normal

Kopi kekinian from   @kopituya     #food     #delicious     #kekinian     #lezat     #enak     #yummy     #eat     #makan     #makanmakan     #makanenak     #kuliner     #kulinerjakarta     #kulinerdestinations     #jakarta     #dietmulaibesok     #fatjustmyth     #foodie     #foodstagram     #foodpics     #instafood     #foodie     #hungry     #lapar     #makanmalam     #sarapan     #nom     #dinner     #jalanjalan     #kenyang     #coffe  


0💬Normal

😍 best seller Green Apple Paradise with Topping Boba cuma 10.000 ajh up harga 20% order via GoFood " Click Time bubble tea " dan GrabFood " ClickTime "   #makanan     #kuliner     #food     #makan     #jajanan     #makananenak     #foodporn     #makanankekinian     #indonesia     #instafood     #makanansehat     #kulinerindonesia     #makanenak     #foodie     #kulinerjakarta     #cemilan     #jakarta     #like     #enak     #delicious     #snack     #indonesianfood     #makananpedas     #kulinerenak     #wisatakuliner     #minuman     #makananindonesia     #follow     #makanmakan     #bhfyp  


0💬Normal

Udang Pete sambalado. . . . .  #masakanindonesia     #homemade     #makanmakan     #homemadecooking  


0💬Normal

Advertisement


nilah yang dipanggil DFCC DOUBLE DECK!!!⠀ dari Sabrina Bakery⠀ .⠀ .⠀ Boleh lihat sendiri betapa kek ni KAYA coklat dia guna nak kasi kek nampak sedap dan CURLLLASSS gittew...⠀ Lalu je ditekak terus teringat nikmatnya coklat tak dapat lagi didustakan.⠀ .⠀ .⠀ Bergabung dengan cheese premium wallahhh MEMANG MENJADI PILIHAN NO1 RAKYAT MARHAEN tiap kali event menjelang.⠀ .⠀ .⠀ macam-macam event yg client kami pernah book untuk santapan pemanis mulut:⠀ +birthday party⠀ +jamuan raya⠀ +engagement and wedding⠀ +pot luck event⠀ +farewell event⠀ .⠀ TAK KAN CARI LAIN DAH!⠀ .⠀   #malaysia  ⠀   #malaysian     #resepi  ⠀   #resepimudah     #kakimakan  ⠀   #jommakan     #sedapsangat  ⠀   #masak     #resepimemikatsuami  ⠀   #resepibonda     #malaysianfoodie  ⠀   #foodpornmalaysia     #malaysiafood  ⠀   #nasilemak     #jjcm     #masakanmelayu  ⠀   #malaysianfoodie     #foodpanda     #masakan   ⠀   #dapur     #makan     #makanan     #foodpornmalaysia     #sukamakan   ⠀   #sukamasak     #masakankampung     #kakimakan   ⠀   #makanmakan     #makan2     #makanapa  


0💬Normal

Malam2 dibeliin anak lanang, lumpia basah, yang dagang dekat rumah, harganya murah, cuma delapan ribu rupiah, yuuuk aaah😁👍   #lumpiabasah     #makanankhas     #makanmakan     #jajan     #food     #foodporn     #foodvideo     #foodie  


0💬Normal

🍲 SEBLAK JELETET MURNI Dingin dingin gini enaknya makan yang pedes, pasti langsung kringetan 😅 Nyobain seblak yang satu ini banyak macamnya 😋 dijamin bikin nagih Berangkat yuuuk 🚗💨💨💨 ________________________________________________________ 🏣 Jln. Pademangan III gg 5 - Jakarta (samping bank BRI) --------------------------------------------------------------------------------------------------- 📷   @seblak  _jeletet_murni   #kulinerjakarta     #kulinerbintaro    #jakarta     #bintaro     #seblak     #kulinerjakartaenak     #kulinerindonesia     #kulinerhits     #foodblogger     #foods     #foodphotography     #foodies     #makanmakan     #kenyangmakan     #makananhits     #makanan     #jalanjalan     #kulineran     #makankenyang     #kenyangmantap  


0💬Normal

Hidup ni kena berkongsi beb...especialy dengan famili... Ni la keju bakar yang Papa buat....dia memang melekit dan bergetah macam pizza So patut buat ke tak patut...sabtu ni?? Apa pandangan korang???   #malaysianfood     #foodislife     #makanan     #cheesebanjir     #foodiegram     #kualalumpur     #makan     #setbersiong     #foodbeast     #makanmakan     #foodshare     #foodpics     #alligot     #foodadventure     #like4like     #chickenroyale     #malaysia     #cheeseleleh     #rotikaya     #ayam     #setbadang     #badang     #ayamperiperi     #CRTribe     #nasiteja     #nasimahsuri     #masakapahariini     #makanapahariini     #vitdaily     #sedap  


0💬Normal

Besok lagi yaaa gaeesss Terimakasih atas response nya sore ini ➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 🏃Ayo ke warung upgrade !! 😊 📍lokasi : Solo Grand Mall Foodcourt, lantai 4 (area XX1)🎥 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ ▶️ Waffle, ropang🍞, es krim🍦, freshly made juice🍹, dan bolobi ada loh guys !! 😋😋 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ ✔️Hashtags: ~  #makanan     #enak     #lezat     #bolobi     #waffle     #waffleicecream     #food     #yummy     #breadtoast     #bread     #delecious     #icecream     #bolaubikopong     #waffles     #makan     #makanansehat     #makanmakan     #warungupgrade     #solo     #solosehat     #solokuliner     #solograndmall     #cheesetoast     #chocolatewaffle     #foodie     #blog     #kuliner     #grilledcheese     #hokaidocheesetoast     #gofood  


1💬Normal

. Aiskrim ke dia bakar tu . Jom lah follow ig kami 😘🤗 Nak KASUT murah 👠👟👞   @theremaja  .co Nak BAG murah 👜👝🛍   @theremaja  .co_bag Nak buat jenama TUDUNG SENDIRI   @theremaja  .co_scarve 🧣🧕 .   #makanmakan     #jalanjalancarimakan     #makansedap     #delicious     #makanmurah     #resepi     #resepisedap     #realfood     #kakimakan     #bajumurah     #kasutmurah     #tudungmurah     #tudungbawal     #aliffsyukri     #bengkungsajat  


0💬Normal

Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉   @dapursheila   . Jom try buat..nampak sedap ni Resepi Kerabu Maggie Thai Didihkan air + kiub ayam sikit Celur maggie toskan Celur Udang , Sotong , Ketam & Sosej dlm air rebusan yang sama dan toskan . Dalam mangkuk masukan perencah maggie thai , gula ,dua sudu sos ikan , sedikit perahan limau , cili padi yg dipotong & tomato . gaulkan meggi dengan bhan2 yg celur tadi . sukatan ikot selera masing2 . Yeayy . Siapp 😍 Kredit: Shena Zullazmay .   #malaysianfoodie     #resepimudah     #malaysia     #foodpanda     #masakan     #masak     #dapur     #makan     #makanan     #foodpornmalaysia     #ketukketukramadhan     #sukamakan     #sukamasak     #kuatmakan     #kakimakan     #makanmakan     #makan2     #makanapa     #masakapahariini     #masaksendiri     #lapar     #sedapsangat     #vitdaily     #makanfree     #sedapgiler     #malaysiafood     #makanmakanmakan   Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170


0💬Normal

Advertisement


Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉   @dapursheila   . Shellout di rumah!😊 - Bahan2: -seafood yang korang suka. -bawang putih & bawang kecil. -sayur (brokoli,bunga kobis,jagung). - - Bahan tumisan: -kicap utk hasilkan warna gelap masakan. -cili kisar ( lebihkan klu nak pedas ). -rempah kari daging (kurang dari 1 sudu). -butter. -sos bbq (optional). -sos tiram. . Cara2: - -Cairkan butter, tumis bawang putih hingga wangi..masukkan rempah kari dan cili kisar, masukkan sos BBQ, masukkan sedikit air rebusan bahan mentah tadi & tumis hingga pecah minyak. - -Masukkan seafood dan kacau sebati (api besar, fungsi utk elakkan air dari seafood keluar - pastikan jgn sampai hangit lak) bila nmpak seafood dh hmpir masak, sederhanakan api. - kacau hingga masak, perasakan dgn gara, kicap, gula & masukkan sayuran. . -Dah siap! Selamat bershellout di rumah😘 .   #malaysianfoodie     #resepimudah     #malaysia     #foodpanda     #masakan     #masak     #dapur     #makan     #makanan     #foodpornmalaysia     #ketukketukramadhan     #sukamakan     #sukamasak     #kuatmakan     #kakimakan     #makanmakan     #makan2     #makanapa     #masakapahariini     #masaksendiri     #lapar     #sedapsangat     #vitdaily     #makanfree     #sedapgiler     #malaysiafood     #makanmakanmakan   Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170


0💬Normal

Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉   @dapursheila   . Nasi goreng simple. Kredit @ poiluang_cooking .   #malaysianfoodie     #resepimudah     #malaysia     #foodpanda     #masakan     #masak     #dapur     #makan     #makanan     #foodpornmalaysia     #ketukketukramadhan     #sukamakan     #sukamasak     #kuatmakan     #kakimakan     #makanmakan     #makan2     #makanapa     #masakapahariini     #masaksendiri     #lapar     #sedapsangat     #vitdaily     #makanfree     #sedapgiler     #malaysiafood     #makanmakanmakan   Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170


0💬Normal

Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉   @dapursheila   . Resepi cheesekut tiramisu tanpa nescafe : Bahan-bahan • 250gm cream cheese tatura • 1/2 cawan susu pekat • 1/4 cawan susu segar • serbuk koko • biskut marie perasa coffee • susu segar utk celup biskut Cara-cara • satukan cream cheese , susu pekat dan susu segar. Blend sehingga sebati • celup biskut dalam susu segar ( 2 3 saat terus angkat ) • kemudian lapiskan dengan cheese • setiap lapisan cheese tabur serbuk koko • simpan dalam peti ais selama 1 atau 2 jam • siap * bekas lapik plastik dulu kalau nak potong kat luar. Selamat mencuba ! kredit: nuhazkitchen .   #malaysianfoodie     #resepimudah     #malaysia     #foodpanda     #masakan     #masak     #dapur     #makan     #makanan     #foodpornmalaysia     #ketukketukramadhan     #sukamakan     #sukamasak     #kuatmakan     #kakimakan     #makanmakan     #makan2     #makanapa     #masakapahariini     #masaksendiri     #lapar     #sedapsangat     #vitdaily     #makanfree     #sedapgiler     #malaysiafood     #makanmakanmakan   Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170


0💬Normal

Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉   @dapursheila   . Ank2 makan jenih mcm ni..sy suka makan nasi ja..Fattucine Aglio Oleo..😀 Resepi ringkas ja: Spageti di rebus mcm biasa, letak minyak skit dn garam. Toskan Bawang putih 4 ulas dicincang halus Bawang besar selabu di hiris nipis Tomato sebiji dipotong kecik2 Udang / ayam / daging Cili padi 4 biji saya tumbuk td.. Sayur apa yg ada lah kan 😊 td ada carrot dn sawi..blh jgk. Kiub ayam Lada hitam agak2 nk bnyk mana, td letak dalam 2 cubit lada hitam yg di tumbuk kasar Daun oregano kering Gula skit Garam Caranya: 1. Tumis bawang putih dulu dgn api yg sederhana nk bg perang skit . Jgn kuat tau apinya.. 2. Masukkan bawang besar dn tomato bila nampak bawang putih kuning2 skit. Dn cili padi 3. Biar dl smpai tomato layu dn bwg layu agak masak elok msukan udang ke ayam ke. Kacau rata. 4. Msukkan kiub ayam, lada hitam, garam dn gula skit..dan spageti..gaul kan. 5. Last sekli klu ada cheese tabur kan.td ada skit..elok ja tabur mmg sedap Ermmmm nyummy 😁😀 Kredit Resepi: Fb Ustazh Ani .   #malaysianfoodie     #resepimudah     #malaysia     #foodpanda     #masakan     #masak     #dapur     #makan     #makanan     #foodpornmalaysia     #ketukketukramadhan     #sukamakan     #sukamasak     #kuatmakan     #kakimakan     #makanmakan     #makan2     #makanapa     #masakapahariini     #masaksendiri     #lapar     #sedapsangat     #vitdaily     #makanfree     #sedapgiler     #malaysiafood     #makanmakanmakan   Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170


0💬Normal

Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉   @dapursheila   . Xleh move on lg ayam masak thai ni.. Buat dh semalam xcukup.. Haha.. So arini kita repeat buat lg 😋😋😜 Resepi Ayam Masak Thai Bahan A 10 ketul bahagian ayam digoreng 1 biji bawang besar/holland (potong bulat) 2 batang serai dititik Daun limau purut Garam secukupnya 2 sudu sos tiram 2 sudu sos cili Sedikit air Minyak Bahan B (bahan kisar) 3 ulas bawang merah 5 ulas bawang putih 5 biji cili merah 3 biji cili hijau 2 biji cili api Cara memasak Tumis serai yg dititik sampai naik bau.. Kemudian masukkan hirisan bawang dgn daun limau purut.. Tumis sampai garing.. Dah garing masukkan bahan yg dh diblend kemudian masukkan sos tiram,sos cili,air last sekali masukkan ayam & perasa ikut sesedap rasa.. Siap! 😋 Selamat mencuba 😍 Kredit Aien Weyl .   #malaysianfoodie     #resepimudah     #malaysia     #foodpanda     #masakan     #masak     #dapur     #makan     #makanan     #foodpornmalaysia     #ketukketukramadhan     #sukamakan     #sukamasak     #kuatmakan     #kakimakan     #makanmakan     #makan2     #makanapa     #masakapahariini     #masaksendiri     #lapar     #sedapsangat     #vitdaily     #makanfree     #sedapgiler     #malaysiafood     #makanmakanmakan   Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170


0💬Normal

Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉   @dapursheila   . 🐟🐟🐟🐟 Kredit @ poiluang_cooking .   #malaysianfoodie     #resepimudah     #malaysia     #foodpanda     #masakan     #masak     #dapur     #makan     #makanan     #foodpornmalaysia     #ketukketukramadhan     #sukamakan     #sukamasak     #kuatmakan     #kakimakan     #makanmakan     #makan2     #makanapa     #masakapahariini     #masaksendiri     #lapar     #sedapsangat     #vitdaily     #makanfree     #sedapgiler     #malaysiafood     #makanmakanmakan   Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170


0💬Normal

Next Page