#makan

Advertisement


Utk korang tau ni brand CHIPZY💪💪 . Dory Skin perisa Hot & Spicy . Dan kami sekarang mencari agen2 yang nak tambah income bersama kami😍, . Tolong whatsapp kami terus ye💖💖 . whatsapp: 014 - 365 9377   #doryskin     #doryskincheezysaltedegg     #doryskinviral     #cikshaaempire     #cikshaagallery     #dropshipwanted     #makan     #foodhunter     #selangor     #sabah     #perak     #perlis     #pahang     #kedah     #negerisembilan     #kualalumpur     #johor     #kelantan     #terengganu     #sarawak     #penang  


0💬Normal

Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉   @dapursheila   . 🐟🐟🐟🐟 Kredit @ poiluang_cooking .   #malaysianfoodie     #resepimudah     #malaysia     #foodpanda     #masakan     #masak     #dapur     #makan     #makanan     #foodpornmalaysia     #ketukketukramadhan     #sukamakan     #sukamasak     #kuatmakan     #kakimakan     #makanmakan     #makan2     #makanapa     #masakapahariini     #masaksendiri     #lapar     #sedapsangat     #vitdaily     #makanfree     #sedapgiler     #malaysiafood     #makanmakanmakan   Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170


0💬Normal

Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉   @dapursheila   . Baru sejam lepas saya tengok video dari berita tv3 tentang makanan yang baru nak viral di kg Sabak, Kelantan. Disebabkan makananya unik dan saya tengah lapar, saya terus masuk dapur maka terhasilahhh.. Resepi ni saya dapat idea lepas tengok video tu. Memang sedap habislahh. Berpeluh makan. Maggi Air Asam Sepeket maggi* 2 mug air 1 biji limau nipis saiz sederhana besar 1 tangkai cili besar 2 biji cili padi ½biji tomato 1 biji bawang putih ½ labu bawang besar saiz sederhana Asam keping ½ sudu kecil belacan ½ ekor ikan kembung saiz sederhana besar Sos cili 3-4 sudu besar Daun limau purut. Tak letak pon takpa. Apa-apa sayur kalau nak letak Gula garam -masukkan semuanya sekali kedalam periuk kecuali tomato dan sayur -tunggu menggelegak masukkan tomato dan sayur. -bila air dah kurang hampir separuh, masukkan maggi. -tunggu maggi lembut dan selamat menjamu seleraa... *apa-apa perisa. Sebaiknya tomyam/kari/asam laksa sebab bila dah siap masak boleh letak sikit dan tak mengganggu rasa asal masakan kita. . Kredit syifa' ul-hanani .   #malaysianfoodie     #resepimudah     #malaysia     #foodpanda     #masakan     #masak     #dapur     #makan     #makanan     #foodpornmalaysia     #ketukketukramadhan     #sukamakan     #sukamasak     #kuatmakan     #kakimakan     #makanmakan     #makan2     #makanapa     #masakapahariini     #masaksendiri     #lapar     #sedapsangat     #vitdaily     #makanfree     #sedapgiler     #malaysiafood     #makanmakanmakan   Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170


0💬Normal

Utk korang tau ni brand CHIPZY💪💪 . Dory Skin perisa Hot & Spicy . Dan kami sekarang mencari agen2 yang nak tambah income bersama kami😍, . Tolong whatsapp kami terus ye💖💖 . whatsapp: 014 - 365 9377   #doryskin     #doryskincheezysaltedegg     #doryskinviral     #cikshaaempire     #cikshaagallery     #dropshipwanted     #makan     #foodhunter     #selangor     #sabah     #perak     #perlis     #pahang     #kedah     #negerisembilan     #kualalumpur     #johor     #kelantan     #terengganu     #sarawak     #penang  


0💬Normal

Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉   @dapursheila   . Resepi Air Jagung Viral Kredit : RASAPOP .   #malaysianfoodie     #resepimudah     #malaysia     #foodpanda     #masakan     #masak     #dapur     #makan     #makanan     #foodpornmalaysia     #ketukketukramadhan     #sukamakan     #sukamasak     #kuatmakan     #kakimakan     #makanmakan     #makan2     #makanapa     #masakapahariini     #masaksendiri     #lapar     #sedapsangat     #vitdaily     #makanfree     #sedapgiler     #malaysiafood     #makanmakanmakan   Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170


0💬Normal

Advertisement


Utk korang tau ni brand CHIPZY💪💪 . Dory Skin perisa Hot & Spicy . Dan kami sekarang mencari agen2 yang nak tambah income bersama kami😍, . Tolong whatsapp kami terus ye💖💖 . whatsapp: 014 - 365 9377   #doryskin     #doryskincheezysaltedegg     #doryskinviral     #cikshaaempire     #cikshaagallery     #dropshipwanted     #makan     #foodhunter     #selangor     #sabah     #perak     #perlis     #pahang     #kedah     #negerisembilan     #kualalumpur     #johor     #kelantan     #terengganu     #sarawak     #penang  


0💬Normal

Nyam nyam 😋 JMLoversss !! Ngemil malem malem kuyy 😍. Makan Auntie Annes yang Almond Choco Cream Cheese . Panjang ya namanya ehe 🤤. Jelapah jg males nyebut menunya jd ada dipajang gt , jelapah tunjuk aja makanannya HAHA . Harganya ... 30an maybe ? Lupa 😓. Ini lebih kayak dominan creamcheese dr pada choco . Tapi rasanya kaya aga pait2 tape gt 🤣🤣 . Jelapah suka coklatnya karna kayak pahit crispy gt karna di panggang kan 🤣 . Almondnya diluar gt sama kayak ada gula juga . So far boleh lah kalo lg pengen nyemil ga terlalu kenyang . (Kenyang si btw karna abis makan yoshinoya lalu makan ini 🤣🤣 *autonaikberatbadan )   #auntieannes    #kulinerjkt    #kulineran    #jajan    #almond    #choco    #cheese    #chococheese    #creamcheese    #yummy    #nyam    #jalan    #makan    #pretzel    #nyemil    #eat    #food    #lovers    #foodreview  #😍  #snacks    #snacktime    #coklat    #keju    #krim    #creamy    #foodblog    #instafood  


0💬Normal

Utk korang tau ni brand CHIPZY💪💪 . Dory Skin perisa Tom Yam Kung . Dan kami sekarang mencari agen2 yang nak tambah income bersama kami😍, . Tolong whatsapp kami terus ye💖💖 . whatsapp: 014 - 365 9377   #doryskin     #doryskincheezysaltedegg     #doryskinviral     #cikshaaempire     #cikshaagallery     #dropshipwanted     #makan     #foodhunter     #selangor     #sabah     #perak     #perlis     #pahang     #kedah     #negerisembilan     #kualalumpur     #johor     #kelantan     #terengganu     #sarawak     #penang  


0💬Normal

Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉   @dapursheila   . Yakult Jelly Drink 🥤🥤🥤 @ heytheresia .   #malaysianfoodie     #resepimudah     #malaysia     #foodpanda     #masakan     #masak     #dapur     #makan     #makanan     #foodpornmalaysia     #ketukketukramadhan     #sukamakan     #sukamasak     #kuatmakan     #kakimakan     #makanmakan     #makan2     #makanapa     #masakapahariini     #masaksendiri     #lapar     #sedapsangat     #vitdaily     #makanfree     #sedapgiler     #malaysiafood     #makanmakanmakan   Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170


0💬Normal

Bakmi Tomyam   @bakmitopia   👌🏻   #bakmi     #makaninmakanan     #fujifilm     #fujix100     #foodporn     #foodphotography     #food     #tomyam     #bakmitomyam     #noodles     #kuliner     #makan     #noodleporn     #yummy     #enak     #fresh  


0💬Normal

Utk korang tau ni brand CHIPZY💪💪 . Dory Skin perisa Tom Yam Kung . Dan kami sekarang mencari agen2 yang nak tambah income bersama kami😍, . Tolong whatsapp kami terus ye💖💖 . whatsapp: 014 - 365 9377   #doryskin     #doryskincheezysaltedegg     #doryskinviral     #cikshaaempire     #cikshaagallery     #dropshipwanted     #makan     #foodhunter     #selangor     #sabah     #perak     #perlis     #pahang     #kedah     #negerisembilan     #kualalumpur     #johor     #kelantan     #terengganu     #sarawak     #penang  


0💬Normal

PENINGGI BADAN TERBAIK Tinggi Badan 3- 15 cm dalam 21 Hari. Order / Tanyak2 / Konsultasi sama ahlinya. chat kami di👇👇 📞 line : darmawatisehat 📞 Wa : +6282367003640 Sering kita dengar kalau seseorang yang sudah berusia 20 tahun ke atas tidak bisa lagi menambah tinggi. Tetapi yang sebenarnya hanya produksi HGH (hormon pertumbuhan) saja yang sudah menurun. Disini Kami akan membantu Anda untuk mengatasi tentang masalah tinggi badan yang kurang ideal di usia anda 15-35 tahun. Ketika Anda menggunakan Produk Suplemen Peninggi Badan Kami, Anda akan bisa menambah tinggi badan. ✔Dengan Lebih Mudah. ✔Dengan Lebih Cepat. ✔Dengan Lebih Efektif. Dan jika Anda menggunakan Produk Suplemen Peninggi Badan kami ini, maka Anda tidak harus bersusah payah melakukan berbagai aktifitas olahraga seperti ! ✔Berenang. ✔Basket. ✔Bersepeda. ✔Lompat tali (Skipping). ✔Bergelantungan (Pull Up) dll. yang bisa menyita banyak waktu Anda. Anda hanya cukup mengkonsumsi dengan RUTIN dan BENAR PENINGGI BADAN KAMI. PENINGGI BADAN TERBAIK - TERBUKTI - HARGA TERMURAH + Free Ongkir Ke Seluruh Indonesia. - ▶KENAPA BELI DITEMPAT KAMI ?? - Kami Distributor Resmi. - Kami menjual dengan harga DISTRIBUTOR ( DIJAMIN HARGA TERMURAH ). - FREE ONGKIR dimanapun anda berada di Indonesia. - Kami akam memberikan KONSULTASI secara GRATIS. - Kami akan bagikan tips2 bagaimana mendapatkan hasil maksimal dangen tips yang hanya kami sendiri memiliki. - Pengiriman Via JNE, POS INDONESIA dan TIKI. Follow juga IG toko kami. .👇👇.   @prohealth  _peninggi   #sepatu     #bajuwanita     #bajuanak     #canon     #bajumurah     #fashionwanita     #fashion     #kosmetik     #modelbaju     #fashionanak     #kecantikan     #sepatucewek     #kalsiumpeninggi     #liburan     #belanja     #baju     #sepatucowok     #jualcelana     #Explorejogja     #grosir     #wisata     #onlineshopping     #onlinestore     #jamtangancewek     #jamtangan     #makan     #jamtanganmuhu   rah   #kuliner     #kulinerjogja     #peninggibadan   Pengiriman Internasional. Payment: BRI, MANDIRI, BCA,BNI Maybank Malaysia & Western Union


0💬Normal

Advertisement


Utk korang tau ni brand CHIPZY💪💪 . Dory Skin perisa Tom Yam Kung . Dan kami sekarang mencari agen2 yang nak tambah income bersama kami😍, . Tolong whatsapp kami terus ye💖💖 . whatsapp: 014 - 365 9377   #doryskin     #doryskincheezysaltedegg     #doryskinviral     #cikshaaempire     #cikshaagallery     #dropshipwanted     #makan     #foodhunter     #selangor     #sabah     #perak     #perlis     #pahang     #kedah     #negerisembilan     #kualalumpur     #johor     #kelantan     #terengganu     #sarawak     #penang  


0💬Normal

PENINGGI BADAN TERBAIK Tinggi Badan 3- 15 cm dalam 21 Hari. Order / Tanyak2 / Konsultasi sama ahlinya. chat kami di👇👇 📞 line : darmawatisehat 📞 Wa : +6282367003640 Sering kita dengar kalau seseorang yang sudah berusia 20 tahun ke atas tidak bisa lagi menambah tinggi. Tetapi yang sebenarnya hanya produksi HGH (hormon pertumbuhan) saja yang sudah menurun. Disini Kami akan membantu Anda untuk mengatasi tentang masalah tinggi badan yang kurang ideal di usia anda 15-35 tahun. Ketika Anda menggunakan Produk Suplemen Peninggi Badan Kami, Anda akan bisa menambah tinggi badan. ✔Dengan Lebih Mudah. ✔Dengan Lebih Cepat. ✔Dengan Lebih Efektif. Dan jika Anda menggunakan Produk Suplemen Peninggi Badan kami ini, maka Anda tidak harus bersusah payah melakukan berbagai aktifitas olahraga seperti ! ✔Berenang. ✔Basket. ✔Bersepeda. ✔Lompat tali (Skipping). ✔Bergelantungan (Pull Up) dll. yang bisa menyita banyak waktu Anda. Anda hanya cukup mengkonsumsi dengan RUTIN dan BENAR PENINGGI BADAN KAMI. PENINGGI BADAN TERBAIK - TERBUKTI - HARGA TERMURAH + Free Ongkir Ke Seluruh Indonesia. - ▶KENAPA BELI DITEMPAT KAMI ?? - Kami Distributor Resmi. - Kami menjual dengan harga DISTRIBUTOR ( DIJAMIN HARGA TERMURAH ). - FREE ONGKIR dimanapun anda berada di Indonesia. - Kami akam memberikan KONSULTASI secara GRATIS. - Kami akan bagikan tips2 bagaimana mendapatkan hasil maksimal dangen tips yang hanya kami sendiri memiliki. - Pengiriman Via JNE, POS INDONESIA dan TIKI. Follow juga IG toko kami. .👇👇.   @prohealth  _peninggi   #sepatu     #bajuwanita     #bajuanak     #canon     #bajumurah     #fashionwanita     #fashion     #kosmetik     #modelbaju     #fashionanak     #kecantikan     #sepatucewek     #kalsiumpeninggi     #liburan     #belanja     #baju     #sepatucowok     #jualcelana     #Explorejogja     #grosir     #wisata     #onlineshopping     #onlinestore     #jamtangancewek     #jamtangan     #makan     #jamtanganmuhu   rah   #kuliner     #kulinerjogja     #peninggibadan   Pengiriman Internasional. Payment: BRI, MANDIRI, BCA,BNI Maybank Malaysia & Western Union


0💬Normal

Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉   @dapursheila   . Tak Ada Idea Nak Masak?Jom Follow 👉   @dapurzulin   . Sapa suka mkn mee sizzling,kalu makan kat luar mesti x puas sbb ayam skit cndawan skit sayur skit masak sndri brulaa puas mkn... idea berbuka puasa! Jom!! Mee sizzling 🍜 6keping halia(dhiris nipis) 7ulas bwg putih(dhiris) 7 tgkai cili kering dgunting kasar(1tgkai gunting 3 bhagian) 6 ketul ayam d potong kecil dry mashrooms 1 paket potong kasar 1bj potong 4 bhgian(rendam dlm air panas selama 1 jam) 6 sudu besar sos tiram 8 sudu besar kicap soya pekat lemak manis(brand ladas) 6 sudu besar kicap lemak manis(brand kipas udang) 1 sudu minyak bijan sedikit serbuk lada hitam sedikit gula 4 sudu besar tepung jagung yg d bancuh dgn air biasa jgn air panas. 👉yee mee(d celur 👉sayur sawi(d celur sekejap shaja 👉telur(goreng separuh masak 👉cabai potong(letak sos ikan dn sedikit kicap kipas udang) cara masak👇 tumis bwg putih halia cili krng smpai wangi. masukkan ayam gorng sebntar shngga ayam agak masak dn empuk. masukkan 6 cawan air(kalu nak kuah bnyak bley tmbhkan air) masukkan cndawan. masukkan sos tiram kicap pekat kicap lemak manis minyak bijan dn serbuk lada hitam. biarkan mndidih dn ayam masak masukkan sedikit gula. setelah msak masukkan air tepung jagung siapp... Kredit : Anna Rozza .   #malaysianfoodie     #resepimudah     #malaysia     #foodpanda     #masakan     #masak     #dapur     #makan     #makanan     #foodpornmalaysia     #ketukketukramadhan     #sukamakan     #sukamasak     #kuatmakan     #kakimakan     #makanmakan     #makan2     #makanapa     #masakapahariini     #masaksendiri     #lapar     #sedapsangat     #vitdaily     #makanfree     #sedapgiler     #malaysiafood     #makanmakanmakan   Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170


0💬Normal

Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉   @dapursheila   . Air Soda Herbs... Waktu panass memanggg terangkat beb! Resipinya ialah : 🍹2 btg serai d ketuk 🍹lemon dpotong bulat 🍹Daun pudina 🍹air bekarbonat aiskrim soda 🍹laici (dlm tin pun xpa) 🍹Asam boi 🍹Ais batu.. Campur semua bahan d atas dan kacau.. mmm segarr👍😉 .   #malaysianfoodie     #resepimudah     #malaysia     #foodpanda     #masakan     #masak     #dapur     #makan     #makanan     #foodpornmalaysia     #ketukketukramadhan     #sukamakan     #sukamasak     #kuatmakan     #kakimakan     #makanmakan     #makan2     #makanapa     #masakapahariini     #masaksendiri     #lapar     #sedapsangat     #vitdaily     #makanfree     #sedapgiler     #malaysiafood     #makanmakanmakan   Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170


0💬Normal

Fancy having Nasi Lemak Pandan🍚🌿 with Telor Mata 🍳and our Prawn Sambal 🌶️🌶️🍤, packed with Banana Leaf 😋, Curry puffs and Veg Springrolls😋? Do DM or click link in BIO to find out more🧐⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Thank you Ms Syah for your support😘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀   #halalsg     #sghalal     #burpplesg     #makansg     #muslimowned     #sgfood     #sgfoodies     #sgeats     #sgfoodporn     #sghalalfood     #halalfoodsg     #instafoodsg     #foodiessg     #foodsg     #supportlocalsg     #igsg     #foodpornsg     #sgigfoodies     #makan     #foodoftheday     #halalfood     #singaporefood     #instasg     #halaldeals     #sgeats     #sgfoodlover     #halalfoodie     #foodinsg     #vscosg  


0💬Normal

Ada Peminat Sis Sheila?Jom Followw IG Masakan Beliau 👉   @dapursheila   . Pancake . Bahan-bahan 2 cawan tepung gandum 2 biji telur 3 sudu mentega yg dicairkan 1 sudu tepung penaik Sedikit garam 3 sudu gula 1.5 cawan susu segar 1 sudu kecil esen vanila Maple syrup for dressing . Kredit @ khairulaming .   #malaysianfoodie     #resepimudah     #malaysia     #foodpanda     #masakan     #masak     #dapur     #makan     #makanan     #foodpornmalaysia     #ketukketukramadhan     #sukamakan     #sukamasak     #kuatmakan     #kakimakan     #makanmakan     #makan2     #makanapa     #masakapahariini     #masaksendiri     #lapar     #sedapsangat     #vitdaily     #makanfree     #sedapgiler     #malaysiafood     #makanmakanmakan   Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170


0💬Normal

Next Page